تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/12 - 11:18
کد خبر: 526555

نحوه محاسبه «دستمزد» بیمه‌شدگانی که خواستار اصلاح «عنوان شغلی‌» هستند/ خسارت ۳.۳ میلیاردی تامین اجتماعی به ازای اصلاح هر عنوان شغلی

نحوه محاسبه «دستمزد» بیمه‌شدگانی که خواستار اصلاح «عنوان شغلی‌» هستند/ خسارت ۳.۳ میلیاردی تامین اجتماعی به ازای اصلاح هر عنوان شغلی

مدیرکل نامنویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی به دنبال اصلاح بخشنامه «اصلاح عناوین شغلی» که اواخر آذرماه صادر شده است، درخصوص نحوه اقدام و محاسبه مابه‌التفاوت دستمزد بیمه‌شدگانی که خواستار اصلاح عناوین شغلی خود هستند،‌ توضیح داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بشیر عمرانی در این باره اظهار کرد: بخشنامه جدید اصلاح عناوین شغلی ۲۷ آذر ماه سال جاری صادر شده که در واقع نسخه جدید و اصلاح شده بند (الف) بخشنامه قبلی است و در آن‌ سعی شده اشکالاتی که در بخشنامه قبل متصور بوده، رفع و موضوع اصلاح عناوین شغلی برای کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی شفاف‌تر و ساده‌تر مطرح شود.

وی ادامه داد: براساس رای هیات عمومی دیوان عالی کشور، اجازه و صلاحیت رسیدگی به امور سوابق بیمه‌شدگان به سازمان تامین اجتماعی داده شده است. همچنین وفق مفاد تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون جدید دیوان عدالت اداری، تمامی دستگاه‌ها ملزم به پاسخگویی به درخواست مخاطبان خود ظرف مدت سه ماه شده‌اند.

بر این مبنا اصلاح عناوین شغلی نیز «درخواستی» است که از سمت بیمه‌شده به سازمان تامین اجتماعی ارسال شده و سازمان مکلف به بررسی و پاسخ گویی به آن است؛ به طور مثال معمولا بیمه‌شده مدعی می‌شود که «عنوان شغلی» او در کارگاهی که در آنجا به عنوان کارگر متخصص مشغول به کار بوده، به اشتباه با عنوان کارگر ساده رد شده است؛ این ادعا اگر از سوی بیمه‌شده به سازمان تامین اجتماعی مطرح شود،‌ باید توسط سازمان مورد بررسی قرار گیرد که البته،‌ بعضا این موارد از طریق آرای صادره از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار نیز جهت رسیدگی به سازمان تامین اجتماعی ارجاع شده و پس از آن، سازمان اقدام به بررسی درخواست‌ها می‌کند.

عمرانی افزود: از آنجایی که «عنوان شغلی» هر فرد با «میزان دستمزد» وی ارتباط مستقیم دارند، لذا در برخی موارد مشاهده می‌شود که تغییر عنوان شغلی موجب ایجاد اختلاف دستمزد برای شخص در همان کارگاه می‌شود. در این صورت مابه التفاوت مبلغ حق بیمه شغل جدید و قدیم از کارفرما مطالبه می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص چگونگی بررسی صحت و سقم عنوان شغلی بیمه‌شده، براساس نوع کاری که در کارگاه انجام داده،‌ اینگونه توضیح داد: این موضوع با توجه به بازرسی‌های صورت پذیرفته و مشاهده اسناد و مدارک شخص متقاضی و سایر مدارک ارائه شده توسط کارفرما بررسی و احراز می‌شود. همچنین شرایط و مستندات قانونی و طرح طبقه‌بندی همان کارگاه، در سال‌هایی که جهت اصلاح عناوین شغلی مورد تقاضا واقع شده و میزان افزایش سنواتی قانونی حقوق شخص در همان کارگاه، در محاسبه مابه التفاوت مبلغ حق بیمه اصلاح عناوین شغلی موثر است.

بنابر اظهارات مدیرکل نامنویسی و حساب‌های انفرادی، در سال جاری تاکنون ۲۳ هزار و ۳۰ نفر از بیمه‌شدگان درخواست بررسی اصلاح عناوین شغلی خود را داشته‌اند. این عدد به سرعت در ماه‌های پایانی سال افزایش خواهد یافت.

وی در ادامه تصریح کرد: هر تغییر عنوان شغلی برای هر بیمه‌شده که منجر به بازنشستگی پیش از موعد یا سخت و زیان‌آوری شود، برای سازمان تامین اجتماعی به طور متوسط ۳.۳ میلیارد تومان خسارت به همراه خواهد داشت و با توجه به اینکه محل جبران آن ضرر در قانون پیش بینی نشده، این موضوع خسارت هنگفتی را به اندوخته سایر کارگران و بیمه‌شدگان تحمیل می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top